Spilltips: OpenTTD (Transport Tycoon Deluxe)

Er du ute etter et godt alternativ til dyre og voldelige spill for poden?

OpenTTD er et open source strategi/simulation-spill der målet er å bygge opp et transportimperium. Man tjener penger ved å utvinne forskjellige ressurser og transportere disse til fabrikker og byer. Man frakter også passasjerer med tog, buss og fly. Transportmidlene forandrer seg ettersom årene går i spillet. Man kan for eksempel starte i 1920, og se hvordan tog og fly utvikler seg fram til i dag. Mulighetene i dette spillet er nærmest uendelige, siden det stadig utvikles videre. Det kan spilles både online og offline. Har dere to eller flere pc´er kan dere spille sammen med barna og samarbeide eller være motstandere.

OpenTTD.org har en egen wiki som forklarer alt man trenger å vite. Noen av artiklene er på norsk. Les Getting started-artikkelen for å komme i gang, og bruk gjerne opplæringen for å finne ut hvordan spillet virker.

Spillet passer for barn fra 10 – 100, men kan brukes fra barna er mindre hvis foreldrene hjelper til. Junior startet da han var ca 6 år, og har utviklet ferdigheter langt forbi mine. Han begynte med å pusle rundt uten å tenke strategisk, men testet ut de forskjellige transportmidlene. Med årene har han lært seg å spille for å tjene penger på transporten, og bruke flere og flere av mulighetene i spillet. For barna er det nok lurt å starte enkelt for å lære seg hvordan spillet virker. For voksne er det kanskje mer interessant å lese seg fram til hvordan man bruker de mer kompliserte mulighetene.


Enkelt.


Komplisert.

Spillet lastes ned gratis fra OpenTTD.org, og finnes både for Windows og Linux.

Reklamer

2 kommentarer om “Spilltips: OpenTTD (Transport Tycoon Deluxe)

Kommentarer er stengt.