Oppskrift: Glutenfri ostekake

Det er fortsatt tid til å lage glutenfri ostekake til i morgen!

Bunn
1 pakke glutenfrie kjeks (300 g) – jeg brukte Dr. Schär Pepitas og la til ca 100 g hasselnøtter
175 g smeltet smør

Ostemasse


1 pakke Philadelphia naturell
1 beger rømme
1 kartong kremfløte (1/3 L)
250 g melis
1 pakke sitrongele
2,5 dl vann

Framgangsmåte
1. Knus kjeks (og eventuelle nøtter) til en fin masse, og bland inn smeltet smør.
2. Press kjeksmassen utover i bunnen av en 26 cm springform med bakepapir i.
Sett i kjøleskapet.

3. Pisk kremen, og sett den i kjøleskapet.
4. Kok opp 2,5 dl vann til geleen, og rør inn pulveret til det er helt oppløst. Sett til avkjøling mens du gjør resten.


5. Bland sammen rømme og ost med kjøkkenmaskinen. Tilsett melisen.

6. Hell i geleen i en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen kjører.
7. Vend inn kremen.

8. Hell ostemassen over kakebunnen.

La stå i kjøleskap i minst 3 timer, til kaken er helt stiv.

Pynt med gelelokk, frukt, bær, eller revet sjokolade, eller server som den er.

Vel bekomme!

(Oppskriften er basert på Cathrines ostekake.)


2 thoughts on “Oppskrift: Glutenfri ostekake

Kommentarer er stengt.