Oppskrift: Gluten- og sukkerfrie matvafler

Disse vaflene kan brukes som erstatning for brød og knekkebrød.

Ingredienser
(12-15 plater)
3 egg
1 beger mager kesam
2 – 3 dl melk
3 ss rapsolje
3 dl glutenfrie havregryn
2-3 dl grov melblanding (glutenfri)
2 ts bakepulver
2-3 ss linfrø

Framgangsmåte
Visp sammen det våte, og rør inn det tørre. La røra svelle i minst 30 minutter. Den skal bli tjukk.

Stek i vaffeljern, og spis med ønsket pålegg.
Her vist med en skive brie og eple.

Kjempegodt!

(Oppskriften er basert på en oppskrift i Kom i form med Yngvar.)


4 thoughts on “Oppskrift: Gluten- og sukkerfrie matvafler

  1. Det så godt ut ja! Er det like sunt som knekkebrød eller grovt brød, eller er det bare en god erstatning for glutenalergi? 🙂 mener ikke at det er bare bare da:)

  2. Det er like sunt som grovt brød. Jeg regnet ut på Brødskala-kalkulatoren til Opplysningskontoret for brød og korn, og kom til at vaflene tilsvarer ekstra grovt brød. 🙂

Kommentarer er stengt.