Rapport fra et katteliv

Det er 5 dager siden Kitty kom hjem og vi var hos veterinæren. Undersøkelsen viste at hun nok har vært i slagsmål mot en annen katt, for bitemerkene i siden hennes er kattestørrelse. Skaden ved øyet er heldigvis ikke på selve øyet, bare rundt, og det var opphovningen som fikk det til å se helt innklemt ut. Hun hadde også fått et bitt på øvre del av halen som det hadde gått betennelse i, men ingen alvorlige skader som brudd eller indre skader. Derimot hadde hun gått drastisk ned i vekt. 500 gram på tre uker. Det er ganske mye for en katt som fra før av bare veide 3,7 kg. Hun har nå gått på antibiotika og smertestillende siden tirsdag, i tillegg til en salve for øyet hennes.

De første 4 dagene lå hun for det meste på rommet mitt, i fred for alt og alle, og bare sov, spiste og drakk vann. Jeg kjøpte en egen seng til henne, som står ved siden av min, som hun er veldig fornøyd med. Dessuten har hun fått blanding av voksenmat og kattungemat, i tillegg til tunfisk eller boksmat. Det har ikke vært noe i veien med appetitten hennes.

Kitty i kattesenga

Jeg var bekymret for henne, for hun var veldig slapp og pjuskete de første dagene. I går kveld begynte hun heldigvis å gå litt mer rundt i huset og være interessert i det som skjer. Hun omgås både kattungene og Dylan uten problemer, men holder seg på god avstand fra Toyah. Foreløpig tilbringer hun det meste av tiden med å sove eller spise, men det er ikke rart med tanke på alt hun har vært gjennom. Jeg antar at hun må ha ligget skadet et eller annet sted i minst én uke før hun kom seg hjem, med tanke på utseendet på det åpne såret over øyet. Det ser mye bedre ut nå, skorpen har falt av og hevelse gått ned minst 50%. Hun begynner å ligne på seg selv igjen, både av utseende og oppførsel.

Reklamer

5 kommentarer om “Rapport fra et katteliv

  1. Godt å høre at det går bedre. Kattebitt er skumle greier, ja. Linus er stadig i slåsskamp med nabokatta for tida, og jeg sjekker ham grundig daglig for å fange en eventuell infeksjon så tidlig som mulig.

    1. Ja, fort gjort å få en infeksjon. Heldigvis virker antibiotikaen, men jeg er ikke særlig glad for at hun nå har sin andre kur på 1 måned. Håper det blir lenge til neste gang!
      Hils Linus og si at de må komme til en diplomatisk løsning. 😉

      1. Hehe. Tror i grunnen både han og søsteren er åpen for det. Problemet er at nabokatta Findus er en tidligere innekatt som nettopp har begynt å gå ute store deler av døgnet (vi har fantastisk flotte forhold for katter til å bo midt i byen, og det begynner stadig flere å oppdage). Mistenker Findus for å være en anelse clueløs udi kattediplomatiet, for å si det slik. Håpet er at det går seg til etterhvert. 🙂

  2. De fleste liker å tro at katter er hardhauser, men det er de faktisk ikke. de er sensitive dyr, som tar på seg alt av våre problemer, og når de i tillegg havner i en hard situasjon med andre dyr eller katter…. Godt det går bedre med henne.

Kommentarer er stengt.