Reisebrev 2: Oslo – Göteborg

Dagen startet tidlig, med dusj og kaffe for min del, før det var på tide å vekke junior.

Toalettsaker fra Handysize Byporten.

Toget fra Oslo gikk klokka 7, og vi var på stasjonen en halvtime tidligere for å sikre oss frokost. Det er jo ingen serveringsvogner på toget, bare en trist automat med sjokolade, brus og potetgull. Deli de Luca reddet morgenen.

Togfrokost fra Deli de Luca Oslo S.

Togturen fra Oslo endte i Trollhättan, der vi måtte bytte over til buss for tog på grunn av anleggsarbeid. Så det er ikke bare i Norge de utbedrer i sommer. Vi sov mesteparten av tiden, både på toget og bussen, og det var i det hele tatt en rolig reise, som tok ca 3,5 time. Vel framme i Göteborg fant vi kjapt fram til riktig lokalbuss og kom oss til Quality Hotel 11 på Eriksberg, der rommet var klart selv om vi kom 2 timer for tidlig. Det var godt å kunne sette fra seg bagasje og strekke litt på beina ute på havnepromenaden.

Vi handlet lunsj på nærbutikken og spiste på rommet, før vi slappet av noen timer. Deretter tok vi båten Älvsnabben til sentrum, skaffet oss Göteborg City Pass, og tuslet litt rundt i byen. Båten stopper rett utenfor hotellet, og er et godt alternativ til bussen. Som båtene i Oslofjorden har den flere stopp på veien, og man kan hoppe av og på der man vil. Med City Pass er all kollektivtrafikk inkludert, og man slipper å tenke på billetter. Veldig lettvint og greit!

Vi har ligget på dette hotellet tidligere, og jeg valgte det denne gangen fordi det er litt utenfor sentrum og derfor stille og godt. Når jeg er ferdig med dette innlegget har jeg god anledning til å ta en løpetur på havnepromenaden. De har også litt treningsutstyr i relaxavdelingen i toppetasjen, men jeg foretrekker utendørs trening der det er mulig. Det er egentlig et konferansehotell, og har den litt upersonlige stilen dette (kanskje) krever. Junior assosierte korridorene og romdørene med fengselskorridorer og celler. Det er med andre ord ikke det koseligste hotellet, men rommene er helt greie, og beliggenhet er bra om man ikke vil bo midt i byen. Det er enkelt å ta seg til og fra med kollektivtrafikken, og det er parkering utenfor for de som kommer med bil. Området her minner litt om Nydalen i Oslo, for de som er kjent der. Nå i sommer har de en barnevennlig stil, med lekerom og egen kino for barna to ganger om dagen. Siden jeg reiser med en ung voksen (hans ord) og ikke et barn denne gangen er det ikke viktig for meg, men for de som har barn under 10 år er dette et godt valg sommerstid.

 

 

 

Reklamer