Reisebrev 3: Göteborg

Jeg startet dagen med en kjapp løpetur langs boardwalken, noe som tydeligvis er vanlig for folk her. Møtte mange løpere, syklere og folk med hund på tur. Dagen var ellers viet til attraksjoner. Sist vi var i Göteborg, det vil si for 5-6 år siden, var vi på Universeum. Junior var kjempefornøyd med det, og jeg husker at jeg syns det var strålende med de etasjene der man følger vannets vei og kommer inn i regnskogen. Derfor var forventningene høye da vi entret Universeum igjen!

Inngangspartiet Universeum.

Førsteinntrykket denne gangen var dessverre ikke like overveldende som sist. Den øverste delen, der man følger vannets vei og lærer om dyr og fisk i våre farvann så slitt ut. Det hjelper heller ikke at det første du kommer til er… ingenting, egentlig. Bare «trafikk-kork» på grunn av mange folk. Vel, vi trasket videre nedover, og kom til den delen der mer eksotisk fisk og dyreliv er utstilt. Reptiler og edderkopper, usj. Men utstillingene var bedre i denne delen. Inne i haitunnelen fikk vi sett nøye på noen haier, men for å være ærlig var dette en nedtur etter å ha vært i Kattegatcentret i Grenaa for et par år siden.

I regnskogen er det høy luftfuktighet, masse planter, og aper og fugler flyr rundt som de selv vil. Denne delen var mer som jeg husket det, men også her begynner det å se slitt og trist ut. Etter det jeg skjønner holder de på å utbedre. Universeum har også fått inn et par dovendyr, men disse så vi ikke. De lå selvsagt og sov oppi en «hengekøye» og var skjult for publikum. Apene og fuglene var allikevel interessante nok. De lekte/jaget hverandre, og så ut til å ha det helt strålende.

En av Goeldisapene.

Etter regnskogen bestemte vi oss for å spise litt. Ikke overraskende var utvalget i kaféen på taket kun pølser, hamburgere og godteri. Det er også satt opp en dinosaurutstilling på takterrassen, med dinosaurer i realistisk størrelse og med lyder. De beveger seg dessuten. Sikkert gøy for de små barna, men junior er litt for stor for sånt.

 

Junior møter dinosaur.

Etter «maten» gikk vi raskt gjennom de resterende delene av Universeum. Det viste seg at junior har vokst fra denne typen attraksjon, og vi tuslet videre til Liseberg i stedet. Universeum og Liseberg er nemlig rett ved siden av hverandre. Praktisk!

 

Inngangspartiet til Liseberg.

Her ble det selvsagt både sukkerspinn, radiobiler og berg-og-dalbaner, og middag før vi beveget oss hjemover. Etter å ha tilbrakt 1,5 time i Universeum og 4 timer i Liseberg var vi ganske fornøyde og slitne begge to. Resten av kvelden tilbrakte vi på hotellet, og er i dag klare for nye eventyr!

Reklamer