Hekta på… Craig Crime Series

craig-crime-series

D.C.I. Marc Craig er hovedpersonen i en utrolig engasjerende krim-serie av Catriona King. Handlingen foregår i Belfast, Nord-Irland, og består så langt av 15 bøker. Forfatteren har tidligere jobbet som rettsmedisiner.

Denne serien har et svært rikt persongalleri. Vi blir godt kjent med hele teamet til D.C.I. Craigs Murder Squad, og familien hans gjennom de faste fredagsmiddagene hos foreldrene hans. Craigs beste venn siden barndommen, John Winter, er patolog, en enestående god sådan. Vi får noe innsikt i The Troubles, en blodig og opprivende del av Nord-Irlands historie, gjennom Craigs nærmeste medarbeider, Liam Cullen.

Teamet løser 1-2 kriminalsaker per bok, og sakene er varierte. Det er noen røde tråder gjennom serien, som det naturligvis må bli i en relativt liten by.  Serien bør leses i rekkefølge. Karakterene og forholdene dem i mellom utvikler seg stadig, både privat og i jobben de gjør. Teamet endrer seg noe, selv om hovedkarakterene er de samme hele veien.

Forfatteren er innom temaer som trafficking, gjenger, familievold, korrupte politikere og politifolk og religiøse fanatikere. I motsetning til veldig mange andre litterære etterforskere er ikke Craig en nedbrutt og ensom fyr med alkoholproblemer, men en profesjonell og effektiv leder. Selvsagt har han noen skjeletter i skapet, men hvem har vel ikke det?

Jeg leste de 14 første i løpet av en drøy måned. Jeg klarer rett og slett ikke legge fra meg denne serien! Bok nummer 15 venter i dette øyeblikk på min kjære Kindle. Ebøkene er billige, og du trenger ikke Kindle for å lese dem.

Reklamer