Om meg

Jeg er 74-modell, engasjert mamma, hunde- og katteeier. Jeg er opprinnelig fra Vestre Toten, har bodd mesteparten av mitt voksne liv i Oslo, men bor nå Ringsaker kommune.

Jeg skriver i hovedsak om sykdommen og hverdagen min og andre ting som opptar meg.

Fibromyalgi

Jeg fikk diagnose fibromyalgi i 2007, etter 4 år med økende og vedvarende smerter i muskler og ledd og tilhørende utmattelse. Etter diagnostiseringen har jeg brukt mye tid på å finne ut hvordan jeg kan leve best mulig med sykdommen, med minst mulig smerter og medisiner. Det er en pågående, og til tider frustrerende, prosess, som jeg av og til skriver innlegg om.

Utdannelse og jobb

Jeg er utdannet personlig trener, trenings- og kostveileder ved Norges Idrettshøgskole. I tillegg har jeg utdannelse i litteraturformidling.

Per i dag klarer jeg ikke å jobbe. I stedet er jeg fosterhjem for Dyrebeskyttelsen i Hedmark.

Reklamer

18 kommentarer om “Om meg

 1. Jeg er en dame på 58 år som har fått diagnosen Fibromyalgi.Er temmlig frustrert ,kom hjem medto bokser med tabletter,som skal tas tre ganger pr.dag.Har vært sykmeldt fra jul 2010,denne gangen.Har begynt i jobb i barnehagen igjen nå,men føler at dette takler jeg ikke.Har muskel smerter i hele kroppen,til og med kjeven og tenner.Det tar lang tid om morgenen ,for i det hele tatt å stå opp.Jeg vil på jobb og jeg vil holde på i hagen.Gå turer og være aktiv.Går hos kiropraktor og fysioterapaut,men de greier ikke å hjepe noe særlig.Bare i korte perioder.Nav er på meg med brev om videre oppfølging men hvor ender dette.Hilsen frustrert

  1. Hei, takk for kommentar! Det høres ut som du er i en vanskelig situasjon. Jeg anbefaler på det sterkeste å be legen om å søke deg til et opptreningssenter. Enten som rehabilitering eller som en del av Raskere tilbake. Der vil du få hjelp med å komme i gang med fysisk aktivitet i trygge rammer, lære mer om sykdom og mestring, og treffe andre i samme situasjon. Selv har jeg vært på Jeløy Kurbad i Moss, men det finnes mange andre steder også. Det eneste som hjelper meg til å være i bra form over lengre perioder (jeg har prøvd MYE) er en daglig balanse mellom aktivitet, for eksempel å gå tur hver dag, og å ta det helt med ro. I tillegg har kostholdet mye å si, og ikke minst stressmestring. Medisiner har begrenset effekt generelt for fibromyalgipasienter, men individer kan ha nytte av det, så det er lurt å teste over tid for å se om det gjelder deg.

   Jeg kan også anbefale å lese så mye som mulig om sykdommen, for kunnskap om egen tilstand hjelper. Det kan være til hjelp å melde seg inn i Norges Fibromyalgi Forbund og/eller Norsk Revmatikerforbund. De har begge aktive lokallag der du kan treffe andre i samme situasjon. De arrangerer reiser, og ofte trening i oppvarmet basseng, og kan hjelpe deg med å finne fram i rettighetene dine som langvarig/kronisk syk.

   Håper dette var til hjelp, og at situasjonen din bedrer seg!

   Mer informasjon fra Helsebiblioteket.

 2. Dette er egentlig ett tips til hun med fibromyalgi, hvis det er greit for deg? Jeg bruker magnesium med godt resultat mot vonde muskler. Blodsirkulasjonen bedrer seg og krampene blir lettere. Antagelig er du en av de som også reagerer på været, da må du ta pauser og ikke presse deg til aktivitet. Lykke til.

  1. Helt i orden, tips er alltid bra! 🙂

   Jeg prøvde også forskjellige kosttilskudd, blant annet magnesium, vitamin D og omega 3. For min del utgjorde det ingen forskjell, men jeg vet det er flere som har nytte av det. Verdt å teste ut!

 3. Det er egentlig veldig rart hvor forskjelligt man reagerer på ting. At man også kan få vondt i kroppen av å puste for kort, dvs at man puster kun øverst i brystet. Etter det jeg forstår kan det føre til oksygen mangel i musklene?

  1. Ja, overfladisk respirasjon fører til at systemet ikke fører nok oksygen rundt i kroppen. Derfor er det lurt å både være bevisst på pusteteknikk og holdning for å forebygge smerter. 🙂

 4. Har nettopp kommet over bloggen din og kjenner meg mye igjen i det lille jeg har lest til nå. Du skriver godt og lesverdig, kommer også med nyttige tips! En fattig trøst, men godt at elendigheten kan brukes til noe… Selv føler jeg mye på isolasjon, for jeg er jo egentlig et utadvendt menneske. Tenker mye på hvordan jeg kan «bruke meg» og utnytte ressursene mine, når jeg har mine gode dager innimellom (er ufør).. Men det er vanskelig å delta i noe frivillig arbeid, når man aldri vet hvordan dagsformen er. Lykke til videre med alt ditt!

  1. Hei Randi, beklager seint svar, og takk for kommentar!
   Kjenner meg godt igjen i tankene om isolasjon og det å få utnyttet ressursene sine. Når det gjelder frivillig arbeid er det sikkert flere organisasjoner enn IKS som trenger frivillige som stiller opp sporadisk. Jeg deltar så mye jeg kan, og er det perioder jeg ikke kan sier jeg bare i fra. Håper du kan finne et utløp for dine ressurser også!

 5. Hei Hege,
  Jeg vil bare si at jeg leser bloggen din, og syns du skriver reflektert og tankevekkende. Jeg har ikke fibromyalgi e.l. men allikevel så er det noe som treffer meg i ærligheten og åpenheten som går igjen i det du skriver. Tror det er noe med et levd liv som du formidler- og hvordan du opplever, tenker rundt alt som er i hverdagen din.
  Lykke til videre,
  hilsen Ragnhild (hint; IKS oppland)

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s